Alternatívna príprava kávy
Do vynálezu kávovaru na espresso, existovalo množstvo spôsobov prípravy kávy. Aj tak sú ale tieto metódy dnes označované ako alternatívna príprava kávy, vzhľadom na to, že espresso je dnes svetovo najobľúbenejším kávovým nápojom.
Spôsobov, ako si ľudia pripravovali kávu v dávnej minulosti je veľké množstvo. Od tradičnej džezvy, cedenie kávy cez plátno, neskôr nahradzované papierom až po vynález French Pressu. Postupne vznikalo veľké množstvo alternatívnych spôsobov prípravy kávy, ktoré majú jedno spoločné - výrazný rozdiel v hrúbke mletia kávy oproti príprave espressa.
Prípravu filtrovanej kávy je možné rozdeliť podľa 2 základných spôsobov - pour over alebo full immersion. V jednoduchosti, zatiaľ čo pri metóde Pour Over voda cez mletú kávu pretečie, pri Full Immersion ide o lúhovanie kávy a po ukončení tohto proceu o oddelenie výsledného nápoja od kávovej usadeniny.
Metóda Pour Over - Hario V60, Chemex.
Metóda Full Immersion - French Press, Aeropress.

AeroPress Go je nová cestovná verzia jedného z najrevolučnejších vynálezov vo svete kávy. Zariadenie sa zmestí do hrnčeka a umožní vám uvariť dokonalú kávu kedykoľvek a...

Hario Mizudashi je prekvapkávací kávovar na ľadovú kávu pripravenú metódou postupného lúhovania v studenej vode - Cold Brew.

Hario Mizudashi je prekvapkávací kávovar na ľadovú kávu pripravenú metódou postupného lúhovania v studenej vode - Cold Brew.

Sada Hario V60 Pour Over obsahuje všetko potrebné pre prípravu filtrovanej kávy.