Bialetti Dolce&Gabbana French Press 0,35l
Kód: 001507Podrobný popis
O limitovanej edícií Bialetti a Dolce&Gabbana
Kávovar Moka Express, vytvorený v roku 1933 na základe nápadu Alfonsa Bialettiho, bol vždy nespornou ikonou talianskeho štýlu. Dnes sa v exkluzívnej edícii Dolce&Gabbana stáva Moka Express poctou umeleckému remeslu, krajine a jedinečným farbám Sicílie tak, že obnovuje dekoratívne motívy sicílskeho povozu: folklórneho prvku ostrova, ktorý so svojimi tradíciami bol vždy v srdci estetiky Dolce&Gabbana. Nielen Moka Express Bialetti Dolce&Gabbana, ale aj French Press premení kávový rituál na oslavu štýlu a zdvojnásobí tak talianske potešenie.
Taliansko-sť
Dva veľké symboly Made in Italy štýlu sa spojili za účelom vytvorenia jedinečného a exkluzívneho produktu: Bialetti French Press Dolce&Gabbana. V skutočnosti je Sicília so svojimi jedinečnými výhľadmi, chuťami a farbami zdrojom inšpirácie pre značku Dolce&Gabbana od samého začiatku.
Kreativita
Folklórne prvky ostrova, ako je aj spomínaný Sicílsky povoz ťahaný koňmi, boli vždy jadrom estetického štýlu produkcie Dolce&Gabbana, pretože tieto dekoratívne motívy šikovne preniesli do svojich odevov, doplnkov a teraz aj do originálneho kávovaru Bialetti French Press. A tak, ako každý outfit Dolce&Gabbana skrýva tajomstvá remeselnej zručnosti, v ktorom ruky odborníkov vytvárajú jedinečnosť, tak aj každý kávovar Bialetti French Press nesie svoj vlastný príbeh kvality, tradície, inovácie a predovšetkým vášne.
O produkte Bialetti French Press 0,35ml:
- slúži na prípravu kávy, čajov alebo tradičných bylinkových odvarov a nápojov
- moderný dizajn s rukoväťou inšpirovanou tvarom rukoväte z ikonického hliníkového kávovaru Bialetti Moka Express
- konštrukcia z nehrdzavejúcej ocele 18/10 s odnímateľnou nádobou z borosilikátového skla
Ako na prípravu kávy?
Konzistencia mletia v prípade použitia French Pressu by mala pripomínať hrubú múku prípadne soľ, pomer kávy by nemal presiahnuť 10g na 100ml a teplota vody by sa mala pohybovať okolo 88°C až 94°C. Princípom tejto prípravy je zatlačenie kávovej krusty (sósu, lógru) po dolúhovaní, a teda po 2 až 4 minútach. Po zatlačení krusty až nadol je ideálne preliať kávu do samostatnej šálky, aby sa zabránilo lúhovaniu nežiaducich látok, ktoré spôsobujú v káve výraznú trpkosť.
Najčastejšie používaný FrenchPress v domácnostiach je s objemom 3,5dl. Pri takomto type FrenchPressu je odporúčaná dávka 18g až 20g. Samozrejme to závisí aj od Vašej chuti a zvolenej kávy. 100% odrody Coffea Arabica ukážu svoj chuťový potenciál skôr pri hrubšom type mletia (kryštálový cukor), prípadne vyššej hmotnosti kávy.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.