Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 250g, zrno

Kód: 001117
Neohodnotené
€11,49 €45,96 / 1 kg
Skladom (>5 ks)

Pražená zrnková káva Cafepoint Ethiopia Sidamo Grade 2 má likérovo sladkú chuť s jemnými náznakmi citrusového ovocia a dlhotrvajúcu, sladkú dochuť.

BEST SELLER - táto káva patrí medzi najpredávanejšie produkty v našom sortimente za minulý rok.

Detailné informácie

Starostlivý výber zŕn
Starostlivý výber zŕn
Každé zrnko je vyberané s dôrazom na prémiovú kvalitu.
Káva pre firmy
Káva pre firmy
Káva prispôsobená potrebám vašich zamestnancov.
doručenie
Expresné doručenie
Rýchle vybavenie objednávok pre vašu maximálnu spokojnosť.
Chuťové zážitky z celého sveta
Chuť sveta v jednej šálke
Objavujte rôzne chute a arómy zo všetkých kútov sveta.

Podrobný popis

 

Chuťový profil: V šálke je charakteristická orieškovo-hnedou krémou a delikátnou arómou s tónmi jazmínu a lupeňov ruže. Chuť je likérovo sladká s jemnými náznakmi citrusového ovocia. V dlhotrvajúcej dochuti cítiť stále citrusovú sladkosť.

 

O pestovaní kávy: Etiópia je pravlasťou kávy. Jej objavenie siaha podľa legiend do deviateho storočia. Istý pastier kôz Kaldi z juhozápadného regiónu Kaffa si všimol, že jeho zvieratá sú po spásaní bobúľ z dovtedy neznámej rastliny kávovníka neobvykle vitálne. Kaldi bobule vyskúšal sám a presvedčil sa o ich stimulačnom a povzbudivom účinku. Čoskoro vyskúšali účinky kávy aj mnísi z neďalekého kláštora a káva sa začala šíriť do sveta. Dodnes sa v Etiópii pestuje kvalitná a odborníkmi veľmi cenená káva. Najznámejšie pestovateľské regióny v krajine sú Harar, Limu a Sidamo. Najjemnejšie odrody pochádzajú z regiónu Sidamo, predovšetkým z oblasti Yrgacheffe a Guji. Označenie Grade 2 znamená, že ide o veľmi kvalitnú kávu s minimálnym počtom defektných zŕn.

 

O krajine: Etiópia so svojími viac než 80 miliónmi obyvateľmi patrí aj napriek veľkej chudobe k najvýznamnejším štátom afrického kontinentu. Krajina, ktorej bohatá história sa tiahne cez Homérove báje a Biblické príbehy až k pravekému človeku, sa však pýši aj objavením prvého kávovníka v histórii ľudstva.

V Etiópii sa ročne dopestuje viac než 270 000 ton kávy a na kávových farmách pracuje asi 12 miliónov ľudí. Zber kvalitnej kávy, ktorá sa spracováva tzv. mokrým spôsobom, prebieha v auguste až decembri.

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Hmotnosť: 0.25 kg
Hmotnosť balenia: 250g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: